It is currently Sat Jan 28, 2023 12:41 am




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Rear lights problem 
Author Message
GTM delivered

Joined: Tue Apr 05, 2016 12:57 pm
Posts: 30
Post Rear lights problem
Both rear light clusters not lighting up. Number plate bulbs are working but no other lights. Front lights and indicators are all good. Anyone had this problem? Earthing or fuse box issue? Any help appreciated. Thanks


Sun May 29, 2016 12:50 pm
Profile E-mail
Looking like a GTM

Joined: Mon Aug 18, 2014 6:07 pm
Posts: 169
Location: Devon
GTM: Libra
Post Re: Rear lights problem
My money would be on dodgy connection between car and clamshell, I ended up replacing all the wiring on mine.


Sun May 29, 2016 2:52 pm
Profile E-mail
GTM delivered

Joined: Tue Apr 05, 2016 12:57 pm
Posts: 30
Post Re: Rear lights problem
I've check all the bulbs - seem ok. Car's been sitting under a tree for 2 years so maybe wiring has just corroded.


Sun May 29, 2016 6:07 pm
Profile E-mail
Admin, and Coupe Nutter
User avatar

Joined: Fri Sep 14, 2007 10:34 pm
Posts: 1756
Location: In the workshop
GTM: Cox/Coupe
Post Re: Rear lights problem
Check earths for the rear lights first as this is easy, if all OK move onto the feeds.

Without knowing how your car is wired, but as a guess normally the number plate light and side lights are on the same fuse and you say the number plate light is working then I would start looking at the rear lights them selves.

Time for the multimeter


Neil

_________________
IF wile e coyote had a GTM he would have one with Nitrous too! watch out road runner! The First GTM into the 11s then the 10s, PB 10.87 @ 125.5 Mph on A048 tyres, and fully road legal at Santa Pod


Sun May 29, 2016 7:10 pm
Profile
Ready for SVA
User avatar

Joined: Thu Jun 27, 2013 11:32 pm
Posts: 470
Location: Norfolk
GTM: Libra
Post Re: Rear lights problem
i have just put my rear light clusters back on my car and some of the lights did not work
the problem on my car was the bulb holder connections was corroded
Image Image

_________________
I cannot guarantee against unauthorized modifications or improper use of this information
I assume no liability for property damage or injury incurred as a result of any of the information contained in this
I recommend safe practices


Sun May 29, 2016 7:45 pm
Profile E-mail
GTM delivered

Joined: Tue Apr 05, 2016 12:57 pm
Posts: 30
Post Re: Rear lights problem
Just ordered a continuity tester so fun is to come! Thanks for the advice.


Sun May 29, 2016 8:08 pm
Profile E-mail
GTM Nirvana
User avatar

Joined: Sun Oct 19, 2014 10:10 pm
Posts: 1093
Location: Bristol
GTM: Spyder
Post Re: Rear lights problem
Let us know how you get on.

I've had a similar problem with my Spyder. Took her for the MOT test yesterday and no brake lights! They were working last weekend. Everything else was working fine but despite the tester letting me have a go at sorting it and lending me a multimeter and some tools I couldn't get them working. There was 12v at the switch by the pedal and the switch was switching fine. I traced the wire to the last connector before it disappeared into the loom and off through a conduit under the car (12v present and correct) but where the same colour wire emerged at the other end there was no voltage at all. Seems that the wire must be broken inside the loom somewhere. I've sorted it now by running a new wire from the last connector to the back of the car but I'll now have to get it re-tested and also miss driving it this weekend as the test ran out on Saturday :(


Sun May 29, 2016 10:59 pm
Profile E-mail
Looking like a GTM

Joined: Mon Aug 18, 2014 6:07 pm
Posts: 169
Location: Devon
GTM: Libra
Post Re: Rear lights problem
catsam wrote:
i have just put my rear light clusters back on my car and some of the lights did not work
the problem on my car was the bulb holder connections was corroded
Image Image


Ah yes, I had that too!


Sun May 29, 2016 11:20 pm
Profile E-mail
GTM delivered

Joined: Tue Apr 05, 2016 12:57 pm
Posts: 30
Post Re: Rear lights problem
Turned out corrosion on all the bulb holders was the problem. Plus brake light switch needed cleaning up.


Sat Jun 04, 2016 8:34 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

phpBB SEO